Acquisitie van direct of indirect met vastgoed verbonden assets zoals consumentenleningen, hypotheken, participaties in kredietfondsen voor (met name) residentieel vastgoed

Akquisition von direkt und indirekt mit Immobiliengebundenen Assets wie Konsum- und Hypothekenportfolios. Sowie Beteiligungen an Kreditfonds für Wohnimmobilien.

Investing in real estate or real estate linked assets such as consumer loans, mortgage portfolios and credit fund participations.

Novapars Capital is een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij die richt op de acquisitie van direct en indirect met vastgoed verbonden portefeuilles. Hierbij gaat het om consumentenleningen, hypotheken, participaties in kredietfondsen voor (met name) residentieel vastgoed. De twee kernmarkten voor Novapars Capital zijn Duitsland en Nederland.

Novapars Capital heeft hierbij een middellange tot lange termijn beleggingsfocus. Novapars Capital heeft een uitgebreid netwerk in de focus landen en toegang tot een ruim aanbod van equity kapitaal.

Novapars Capital is een professionele en betrouwbare business partner, die ervaring heeft om ook in complexe situaties doortastend op te treden.

Speed of execution
Hands-on approach
Well funded through a large equity base
Highly professional business partner

Investeringsaanpak

Novapars heeft interesse om assets te kopen die binnen de gedefinieerde aandachtsgebieden vallen. Het zal de transacties beoordelen op basis van een zorgvuldige analyse, voorzien van een passende financiering en na afronding van de transactie zorgdragen voor de juiste servicing van de assets.

Voor de transactie

Novapars Capital heeft een uitgebreid netwerk in de relevante markten, dat zorgt voor een gevarieerd aanbod van mogelijke transacties.

Transactie

Allereerst zal Novapars Capital zich na een uitgebreid en zorgvuldig due diligence onderzoek een zo compleet mogelijk beeld van de kwaliteit van de assets vormen. Op basis van deze inzichten wordt een business case met de meest optimale financieringsstructuur gebouwd. Vervolgens zal Novapars de benodigde debt en equity funding regelen middels het uitgebreide netwerk van equity en debt verschaffers. Door al deze factoren is Novapars in staat om een robuuste en snelle executie van de transactie te realiseren.

Na de transactie

Na aankoop van de assets, zal Novapars voor een hoogwaardige servicing van de assets zorgen, ofwel via haar eigen organisatie in Duitsland ofwel via geselecteerde business partners. In beide gevallen zal de juiste servicing gewaarborgd zijn.

Team

Walter ten Hoor heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van interim management en investeren in de vastgoed- en hypothekenwereld.

In 2003 heeft hij samen met twee andere investeerders Huis & Hypotheek Nederland gekocht, een franchise organisatie die marktleider is in de verkoop van financiële producten zoals woninghypotheken gecombineerd met vastgoed.

Walter was Marketing & Financieel directeur van Huis & Hypotheek Nederland en verantwoordelijk voor de strategie van het bedrijf, gericht op zowel binnenlandse groei als internationale expansie. In de periode van 2003 tot de verkoop in april 2008 is het bedrijf gegroeid van 50 naar 95 kantoren.

Walter heeft een MSc in Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Rotterdam.

Gerben Willems heeft meer dan 15 jaar ervaring in strategie consulting, hands-on waardecreatie in private equity en vastgoed gerelateerde assets en operationeel management. Voordat hij Novapars Capital en investeringsbedrijf Triacta oprichtte, werkte hij bij H2 Equity Partners. Als Investment Manager bij H2 Equity Partners was hij verantwoordelijk voor onder andere de turnaround van een Belgische restaurantketen met 63 locaties en ruim 1300 medewerkers.

Hieraan voorafgaand heeft hij een Europese Reverse Logistics onderneming met operaties in 25 landen, opgericht en succesvol aangestuurd, dat vervolgens verkocht is aan een Amerikaans private equity fonds in 2007.

Verder was Gerben consultant bij McKinsey & Company Benelux. Hier werkte hij onder andere aan een turnaround voor een middelgrote industriële onderneming en aan een fusie van twee internationale ondernemingen in de fast moving consumer goods.

Gerben behaalde een MBA aan INSEAD in Fointainebleau en een MSc in Luchtvaart-en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft.

Transacties